Bécsi Karácsonyi Vásár 2020

Sajnos a 2020 -ban a Covid-19 megelőző és védekező intézkedések miatt a bécsi Karácsonyt mindenkinek saját otthonában kell eltöltenie, (de megmutatjuk milyen volt 2019 -ben) s ezért elmaradt a hagyományos bécsi Karácsonyi Vásár 2020 -ban, de reméljük 2021 -ben ismét a már ismert különleges hangulatában várja újra vendégeit a bécsi Karácsonyi Vásár minden helyszínén.

Bécsi Karácsonyi álom:
Rathausplatz
bejáratánál gyertyákkal díszített méretes kapuív üdvözli a látogatókat.
A hagyományos Christkindlmarkton kereken 125 árusító standon kínálnak eladásra karácsonyi ajándékokat, karácsonyfadíszeket, kézműipari termékeket, kulináris ínyencségeket és melegítő italokat.
Városháza parkjában és a Ringstraße mentén a fák ünnepi díszben tündökölnek.
A „Kis Jégálom” keretében a látogatók egy 3.000 m²-es jégfelületen, és számos sétányon korcsolyázhatnak a parkban.
A szerelmesek számára különösen vonzó a szívecskékkel díszített „Herzerlbaum”.
A gyermekvilágban egy körhinta, egy rénszarvas fogat, és csodálatos fényinstallációk várják a park látogatóit.

Maria-Theresien-Platzon közelében a Művészettörténeti és a Természettörténeti Múzeum között különleges ünnepi Karácsonyi falu áll.
Itt az adventi időszakban kereken 70 stand kínál hagyományos kézműipari termékeket és eredeti ajándék-ötleteket.
Szilveszter: A Karácsonyi falu azután átmenet nélkül szilveszteri faluvá alakul át.
Bécsi Egyetem: Az előkarácsonyi időszakban főleg az egyetemisták körében kedvelt találkozóhely a Bécsi Egyetem kampuszán található romantikus Karácsonyi falu.
A családok is kedvelik a Régi AKH Karácsonyi faluját, gyermekvasútjával és nosztalgia-körhintájával. Ezen kívül két jégteke pálya is várja a látogatókat.

Belvárosi Freyung téren az Altwiener Christkindlmarkt rengeteg hagyományőrző esemény.
Már 1772-ben is rendeztek itt karácsonyi vásárt, manapság kézműves alkotások, üvegdíszek, hagyományos betlehemek és kerámia tárgyak kaphatók. 16 órától ünnepi hangulatú adventi zene tölti be a teret.
Am Hof Karácsonyi Vásáron, néhány lépéssel arrább, ugyancsak igényes kézműipari termékeket vásárolhatunk.
A megfelelő zenei aláfestést karácsonyi zene és kórusének biztosítja.

Császári hangulat a kastélyok előtt

Schönbrunni kastély előtti kulturális és Karácsonyi vásár császári kulisszáival elvarázsolja a látogatókat.
A hangulatos piacon hagyományos kézműves termékeket, kézi készítésű karácsonyi díszeket, karácsonyi koncerteket találhatunk, a gyermekeket pedig gazdag gyermekprogram várja, meg egy karácsonyi műhely.
Belvedere kastély melletti Karácsonyi falu barokk kulisszáival nyűgözi le a látogatót. Az egyedülálló kastélypark bensőséges karácsonyi vásárnak biztosít teret, értékes kézműipari termékekkel és kulináris élvezetekkel a bécsi Karácsonyi Vásár történelmi helyszínein.

Art Advent am Karlsplatz a sokrétű gyermekprogram mellett főleg kézműipari termékeket kínál megvásárlásra.
Ezen kívül művészeti installációk, látványműhelyek és élő zenekarok gondoskodnak a változatosságról. A teljes gasztronómiai kínálat bio minősítéssel rendelkezik.
Spittelberg negyed (biedermeier hangulatú) idilli utcácskáiban helyet kapó bécsi Karácsonyi Vásáron is sok stand kínál kézműipari termékeket, de ugyancsak számos helyen találunk kulináris ajándékötleteket is.

Gasztronómia és hagyomány

Császári és királyi Karácsonyi Vásár a Michaelerplatzon a Hofburg előtti fehér házikókban első sorban osztrák gyártók termékeit kínálja megvételre: édességet, ónfigurákat, kézi készítésű jászlakat, és még sok egyebet a bécsi Karácsonyi Vásár ezen helyszínén is!
Stephansplatzon rendezett bécsi Karácsonyi Vásáron a bensőségesség és a hagyománytisztelet áll előtérben, a Stephansdom lábánál helyet kapó kereken 40 stand kiváló minőségű osztrák termékeket kínál eladásra.
Teljes mértékben a konyhaművészet égisze alatt áll az adventi ínyencségek vására az Opera mellett. Itt a régió termelői által kínált mézeskalács, sajt, hústermék, puncs és bor dobogtatja meg az ínyencek szívét.

Utazás Bécs és Budapest közt.

Leendő bécsi diákoknak nagyon sokféle utazási forma lehetséges, Bécs és Budapest városai között, kérjük olvassák el a e témában írt Blogunkat, amiben sok sok hasznos infót osztunk meg Önöknek!

Utazásaik során kérjük vegyék figyelembe a COVID-19 érvényes utazás korlátozó szabályait Magyarországon, valamint az Osztrák határ átlépéskor!
Erről részletesen az alábbi linken olvashatnak: Érvényes utazási korlátozások!

Indulás, és foglalás előtt mindenképpen: fontos és érdemes érdeklődni a járat információkról, valamint a határ átlépésről a szolgáltatóknál!

Utazás előtti időjárás információ: ORF – Bécs,   DASWetter-AT Bécs,   Köpönyeg Időkép.

Kedves leendő bécsi diákok:  Bécsi Karácsonyi vásár sajnos elmard(t) 2020 -ban, de 2021 -ben reméljük minden a legnagyobb rendben fog lenni, és újra megrendezik ezt a szép vásárt!

A bécsi élet során is mindenbe bevezetünk, rengeteg tapasztalunk van számodra, irányt mutatunk pl.: a biztonságos bécsi életben, a szabadidős tevékenységekben és még jó néhány fontos dologban.  A nyelvi nehézség, bizonytalanság először természetes, viszont nehézségeket jelenthet: segítségünkkel ezzel sem lesz problémád.

Felkészítünk, hogy gondtalanul fogjál neki az Egyetemi tanulmányaidhoz, mindig lesz egy csapat melletted, akire számíthatsz: a becsidiak.hu csapata és baráti köre!

Forrás: Bécs város PM hivatala, Információs irodája / Ausztria Szövetségi Minisztériuma hivatalos web oldalai.