Bécsi egyetemek nyelvvizsga követelményei!

Minden esetben szükséges, az egyetemi továbbtanuláshoz egy elismert nyelvvizsga (német vagy angol) a továbbtanulási iránytól függően.

Weblapunk (Nyelvvizsga a bécsi egyetemi felvételihez!) oldalán, az adatok ellenőrzése és frissítése: 2022.12.22.

Amennyiben még nem rendelkezel a szükséges nyelvvizsgával, nem kell aggódnod, mi segítünk neked, s a nyelvtudástól függően, javaslunk számodra nyelviskolákat Magyarországon, vagy akár Ausztriában.
Az általunk javasolt nyelviskolák nyelvvizsga igazolását az egyetemek elfogadják, s várják, hogy idegennyelv tudásoddal elkezd a tanulmányaid az ausztriai felsőoktatásban.
Segítünk neked, tanácsokkal és gyakorlati dokumentumokkal látunk el a nyelvtanulás előkészületeiben.

Bécsi egyetemeken az oktatás alapvetően német nyelven folyik, de egyre több felsőoktatási intézmény indít angol nyelven felsőoktatási képzést, a hagyományos német nyelvű oktatással párhuzamosan, ezáltal egyre több szakirányban lehet választani a képzéseknek ezen módját!
Erről bővebben itt tudsz olvasni: Angol nyelvű felsőoktatás Bécsben 


Szakértelmünk és széleskörű tapasztalatunk alapján együtt kiválasztjuk, hogy a nyelviskolák közül melyik passzol hozzád a legjobban.
Valamint tájékoztatunk, hogy a meglévő nyelvtudásod és nyelvvizsgá(i)d megfelelnek-e az egyetemi követelményeknek, vagy szükséges-e egy további nyelvvizsga.
Az ausztriai és magyarországi nyelviskolákkal szinte napi kapcsolatban vagyunk, s együttműködünk, valamint vannak olyan nyelviskolák, akik kedvezményeket biztosítanak a Bécsi Diák ügyfeleinek.

Magyarországon javasoljuk az Osztrák Intézet -et ,amelynek kiváló nyelvtudással és pedagógiai ismeretekkel rendelkező szakemberei vannak, akik segítenek neked a nyelvtudásod felmérésében, valamint, ennek függvényében a nyelvtanulásban és vizsgában.
Pár szóban Osztrák Intézet Budapest Vizsgaközpontról, ahol a szükséges ÖSD B1 és C1 nyelvvizsgákat megszerezheted:
„Az akkreditált és nemzetközileg elismert ÖSD-nyelvvizsgák előnyt jelentenek a továbbtanulásnál és a globalizált munkaerőpiacon.”
„Az osztrák nyelvi diploma egy nemzetközileg elismert nyelvvizsga bizonyítvány.”
A sikeres vizsgázók nemzetközileg elismert bizonyítványt és államilag elismert C típusú magyar bizonyítványt is kapnak.”

 

Néhány szóban az oktatásról:
A koronavírus miatt kialakult korlátozások szinte mindent megváltoztattak az oktatásban, valamint a nyelvvizsga felkészítésben.
Az egészségügyi bizonytalanság ellenére folyamatosan folyik az online és a lehetőségekhez képest a normál oktatás Bécsben, viszont a következő félévhez kapcsolódó: határidők, jelentkezések, felvételik az induló félévben a normál és/vagy online módon, de sokkal szigorúbb rendszerré alakult át!
Bővebben ebben a Blogban: Bécsi egyetemekre való jelentkezés és felvételi

Naprakész hírek a bécsi felsőoktatásról:

A naprakész híreket, a koronavírus okozta változásokkal kapcsolatban: veled is megosztjuk, így minden tekintetben felkészült lehetsz.

Akár a felsőoktatási felvételi, vagy a lakhatás, és diákmunka, illetve a hivatali ügyintézések terén jelentős időt, s költséget tudsz megspórolni segítségünkkel.

A jelentkezési határidőket várhatóan nem befolyásolja a jelenlegi vírushelyzet (de nagyon pontosan, s hiánytalanul fel kell készülni rá), viszont egyes dolgokban az Uni Wien, WU, FH Wien, TU, stb… egyetemek külön is hozhatnak egyéni rendelkezéseket a vírus idején, ezeket jó napra készen tudni, s mi ezt veled megosztjuk!

Felkészítünk, hogy gondtalanul fogjál neki a bécsi felsőoktatási tanulmányodhoz, mindig lesz egy csapat melletted, akire számíthatsz: a becsidiak.hu csapata és baráti köre!