¤

Osztrák Intézet nyelviskola és nyelvvizsga központ,
Budapesten 10% partneri kedvezményt kínál!
(Österreichisches Sprachdiplom)

¤

Osztrák Intézet

Az akkreditált és nemzetközileg elismert ÖSD-nyelvvizsgák előnyt jelentenek a továbbtanulásnál és a globalizált munkaerőpiacon.

Az Osztrák Nyelvi Diploma (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) nyelvvizsga magyarországi központjaként minden szinten kínálunk vizsgalehetőséget, de nem mindegyik vizsgaszint és vizsgatípus rendelkezik magyar akkreditációval. A nem akkreditált vizsgák esetén kizárólag az ÖSD vizsgaszabályzata érvényes.

Német nyelvvizsga:

Egy nemzetközileg elismert nyelvvizsga bizonyítvány. Az Osztrák Intézet Budapest Vizsgaközpont és a Magyarországon akkreditált vizsgahelyek által kínált ÖSD B1, B2 és C1 nyelvvizsgák a Nyelvvizsgát Akkreditaló Testület határozata értelmében államilag elismertek. Ennek értelmében a sikeres vizsgázók osztrák, nemzetközileg elismert nyelvvizsga-bizonyítványt és államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt is kapnak, amennyiben megfelelnek az állami akkreditáció feltételeinek (részletesebben lásd később).

Az ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) vizsgarendszer külföldi fejlesztésű. A vizsga egynyelvű, az általános német nyelvtudást méri a négy nyelvi készségben nyújtott teljesítmény alapján.

Az Osztrák Nyelvi Diploma kidolgozását két osztrák szövetségi minisztérium kezdeményezte; államilag elismert, szigorú minőségi kritériumrendszer szerint ellenőrzött németnyelv-vizsga. A nemzetközileg is elismert vizsgák az Európa Tanács Közös Európai Referenciakeret szintjeihez (KER) igazodnak.

Az ÖSD teljes jogú tagja a Cambridge-i Egyetem által alapított ALTE (Association of Language Testers in Europe) szervezetnek, amely a vizsgák feladatait minőségbiztosítási szempontból rendszeresen ellenőrzi.

Az ÖSD-vizsga pluricentrikus, nagy hangsúlyt fektet a kiválasztott szövegek hitelességére. A vizsgák írásbeli (olvasott szövegértés, hallott szövegértés, irányított fogalmazás/levél) és szóbeli (irányított beszélgetés) részekből állnak. A vizsgák elsősorban a hétköznapi élethez szükséges írásbeli és szóbeli kommunikációs készséget tesztelik.

A sikeres vizsgázók nemzetközileg elismert bizonyítványt és államilag elismert C típusú magyar bizonyítványt is kapnak.

Az ÖSD vizsgarendszer három vizsgaszintje rendelkezik magyar akkreditációval:

B1 Zertifikat Deutsch = 60%-tól alapfok C

B2 Mittelstufe Deutsch = 60%-tól középfok C

C1 Oberstufe Deutsch = 60%-tól felsőfok C

A vizsga mindhárom szinten komplex, vagyis írásbeli és szóbeli részvizsgából áll. Az ÖSD vizsgaszabályzat szerint az írásbeli vagy szóbeli részvizsgát külön is le lehet tenni, amennyiben vizsgázó ezt egy éven belül teljesíti.
Államilag elismert (C) nyelvvizsga-bizonyítvány azonban csak abban az esetben állítható ki, ha a vizsgázó az írásbeli és a szóbeli vizsgát egy vizsgaidőszakon belül teszi le sikeresen.
Ez alól a B1-es vizsga kivétel, amelyet két részletben is le lehet tenni (írásbeli + szóbeli).

Partneri kapcsolat alapján:
Az Osztrák intézet 10% kedvezményt nyújt, a becsidiak.hu üzemeltető cégénél szerződött diákok részére a nyelvtanfolyamokból és a vizsgadíjakból.
A becsidiak.hu üzemeltető cég, az Osztrák Intézet diákjai részére a bécsi továbbtanulásuk segítéshez, hasonlóan 10% kedvezményt nyújt a szolgáltatási áraiból.

Osztrák Intézet Német nyelvtanfolyamai:

Kurzuskinálatunk

Tananyagok

Elérhetőségek

További néhány infó:

Akkreditált ÖSD-nyelvvizsgák:

• alapfok: Zertifikat B1 (ZB1)

• középfok: B2 Mittelstufe Deutsch (ZB2)

• felsőfok: C1 Oberstufe Deutsch (ZC1)

Nem akkreditált ÖSD-nyelvvizsgák:

• A1 Kompetenz in Deutsch 1 (KID1) (10-14 éves gyerekeknek)

• A1 Grundstufe Deutsch 1 (ZA1)

• A2 Kompetenz in Deutsch 2 (KID2) (10-14 éves gyerekeknek)

• A2 Grundstufe Deutsch 2 (ZA2)

• C2 Allgemeinsprache Deutsch (C2)

• C2 Wirtschaftssprache Deutsch (C2)

Bemutatkozás:

Osztrák Intézet

Az Osztrák Köztársaság intézményeként a legmagasabb színvonalú németnyelv-oktatás szolgálatában állunk. Tevékenységünkkel évtizedek óta támogatjuk a kulturális kapcsolatok kialakítását. Nagyon fontos számunkra az együttműködés és a partneri kapcsolat az intézeteink befogadó országaiban.

Mit kínálunk

Felnőtt-, gyermek- és ifjúsági standard és intenzív tanfolyamainkra, továbbá vizsgaelőkészítő, szaknyelvi és speciális …sprint kurzusainkra is várjuk hallgatóinkat. Cégek és intézmények részére személyre szabott ajánlatokat kínálunk. Programunkat folyamatosan bővítjük. Egyéni, kiscsoportos és maximum 14 fős csoportos tanfolyamokat szervezünk.

Céljaink

Legfontosabb célunk, hogy Ön sikert érjen el a nyelvtanulásban. Megmutatjuk, hogyan tud hatékonyan és élvezetesen tanulni, hogy elérhesse személyes célját. Sokrétű, színes képet adunk Önnek a németnyelvű országokról. Arra törekszünk, hogy jól érezze magát nálunk.

Igazodunk az Ön igényeihez

Szintfelmérő tesztünk és egy tanácsadó beszélgetés segít abban, hogy kiválasszuk az Önnek leginkább megfelelő kurzust. A tanmenet keretei között megkeressük az egyéni igényeinek és érdeklődésének legjobban megfelelő tanulási formát. Meghatározhatja személyes tanulási céljait, ellenőrizheti és sztenderd zárótesztjeink segítségével tesztelheti a haladását.

Tanáraink

Nagy szakmai kompetenciával rendelkező tanárainkat gondosan választjuk ki, módszertani és csoportdinamikai téren folyamatosan továbbképezzük őket. Széleskörű tanítási tapasztalattal rendelkeznek, változatos és érdekes órákat tartanak. Az Osztrák Intézet gondosan fejlesztett továbbképzési tervei nyomán garantáljuk, hogy tanáraink mindig a legfrissebb módszerekkel oktatnak. Rendszeresen részt vesznek nemzetközi szakmai rendezvényeken és az Osztrák Intézet szemináriumain.

Hogyan tanítunk

Nálunk Ön, a nyelvtanuló áll a középpontban. Kiváló tanár-diák viszony és szakmai módszertani változatosság jellemzi az oktatást. Nálunk nem kell tartania attól, ha hibázik és a nyelvtantól sem kell félnie. Bizalomteljes és barátságos légkörben tanulhat, élvezni fogja az órákat. Ez pedig garancia a sikeres tanulásra.

Nemzetközi minőségi sztenderdek

Intézeteinkben egységes tanmenet alapján oktatunk, amely minden helyszínen és minden tanfolyamon garantálja a nemzetközi minőségi sztenderdeknek való megfelelést. Az Ön számára ez azt jelenti, hogy a tanulásban elért eredményeit össze tudja hasonlítani az európai szintleírásokkal. Minőségi sztenderdjeinkért megkaptuk az innovatív nyelvi projekteknek járó európai kitüntetést.

Nemzetközi bizonyítványok

Nemzetközileg elismert nyelvvizsgaközpont vagyunk. Intézeteink ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom) és EBC*L (European Business Competence* Licence) vizsgahelyek. Tanáraink tapasztalt vizsgáztatókként kiválóan felkészítik Önt a választott vizsgára, amelyet le is tehetnek nálunk.

Mit várunk Öntől

A siker záloga az Ön aktív részvétele az oktatás folyamatában. Örömmel fogadjuk a tanulással kapcsolatos tapasztalatait és kérdéseit. Rendszeres visszajelzéseit, amelyek segítenek még jobbá válnunk, nagyra értékeljük.

Tananyagaink

Korszerű tankönyvekkel és az Osztrák Intézet saját tananyagaival dolgozunk, amelyek betekintést nyújtanak a németnyelvű országok, különösen Ausztria életébe.

Jól felszerelt helyszínek a sikeres tanulás szolgálatában

Intézeteink központi fekvésű, tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen találhatóak. Világos, barátságos, a legmodernebb technikával felszerelt termekben tanulhatnak, amelyek egyben érdekes találkozások és beszélgetések helyszínei is.

Szeretettel várjuk Önt!

Az Osztrák Intézet több mint egy nyelviskola. A német tanfolyamok mellett változatos programokat is kínálunk látogatóinknak. Szeretettel várjuk!

Dr. Katharina Körner

Österreich Institut GmbH, ügyvezető igazgató

Osztrák Intézet Budapest Nonprofit Kft.

 1065 Budapest

Bajcsy-Zsilinszky út 31. II. em.

Telefon: +36 1 322 3030

Mobil: +36 30 208-3050

E-mail: office@oei.hu

Tömegközlekedés:

M3 (Arany János utca)

trolibusz: 72,73

busz: 9

Térkép

A Tanfolyami Iroda nyitva tartása:

H-Cs 10.00-18.00

P 10.00-16.00