Ausztriai ünnep és munkaszüneti napok 2021-ben!

Ez a lista minden ausztriai nyilvános ünnepet felsorol, többek között azon alkalmakat is, amik nem hivatalosak, de a lakosság megünnepli azokat.
Hivatalos ünnepnapok olyan különleges alkalmak, mikor senkinek nem kell menni dolgozni, míg a szertartások olyan hagyományos ünnepek, melyek az országban népszerűek, de extra szabadnap nem jár értük.

Dátum A hét napja Munkaszüneti Típus Leírás
Január 1 péntek Újév / Igen Hivatalos ünnep Az év első napja.
Január 6 szerda Vízkereszt / Igen Hivatalos ünnep Keresztény ünnep mely Krisztus megjelenését, mint újjászületett istent hivatott ünnepelni.
Február 14 vasárnap Valentin nap Nem hivatalos ünnepnap A Valentin nap egy kulturális, vallási és kereskedelmi jelentőségű esemény, mely a romantika és a szerelem jegyében kerül megünneplésre.
Március 28 vasárnap Virágvasárnap Nem hivatalos ünnepnap Keresztény ünnep, mely Jézus győztes Jeruzsálemi bevonulásáról hivatott megemlékezni.
Húsvét előtti vasárnapra esik.
Április 2 péntek Nagypéntek Nem hivatalos ünnepnap Jézus keresztre feszítéséről és kereszthaláláról megemlékező keresztény emléknap.
Húsvét vasárnap előtti péntekre esik.
Április 4 vasárnap Húsvét vasárnap Nem hivatalos ünnepnap Keresztény ünnep, mely Jézus Krisztus feltámadását ünnepli.
Április 5 hétfő Húsvét hétfő / Igen Hivatalos ünnep Húsvét hétfő a húsvét vasárnap utáni első nap, melyet számos országban ünnepelnek.
Május 1 szombat A munka ünnepe / Igen Hivatalos ünnep Munkások és a munkásosztály ünnepe, mely május hónap első napjára esik.
Ez egy ősi hagyományokra visszavezethető európai ünnep.
Május 9 vasárnap Anyák napja Nem hivatalos ünnepnap Egy ünnep, mely a családokban az édesanyát, az anyaságot, a szülői köteléket és az édesanyák társadalomra gyakorolt hatását méltatott honorálni. Mexikóban május 10. napján tartják.
Május második vasárnapján ünneplik számos országban a világon.
Május 13 csütörtök Urunk mennybemenetelének ünnepe / Igen Hivatalos ünnep Ez az ünnep Jézus mennybemenetelét ünnepli. Az ünnep csütörtökre esik, amely a húsvét vasárnap utáni 39. nap, de általában a következő vasárnap tartják.
Május 23 vasárnap Pünkösd Nem hivatalos ünnepnap A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek Apostolokra és Jézus követőire való kiáradását ünnepli meg.
Május 24 hétfő Pünkösdhétfő / Igen Hivatalos ünnep Pünkösd ünnepe utáni első nap.
Június 3 csütörtök Úrnapja / Igen Hivatalos ünnep Római katolikus fő ünnep az Eucharisztia tiszteletére, teljes nevén az Úr Szent Testének és Szent Vérének ünnepe- az “átlényegülés” napjaként is ismert.
Június 13 vasárnap Apák napja Nem hivatalos ünnepnap Egy ünnep, mely a családokban az apát, az apaságot, a szülői köteléket és az édesapák társadalomra gyakorolt hatását méltatott ünnepelni.
Belgiumban és Ausztriában június második vasárnapján tartják.
Augusztus 15 vasárnap Mária mennybemenetele / Igen Hivatalos ünnep A mennybemenetel egy nagyon fontos keresztény ünnep, mert ezen a napon fogadtatott be Szűz Mária a mennyország kapuin.
Szűz Mária mennyei születésnapja.
Szeptember 26 vasárnap Európai Kulturális Örökség napok Nem hivatalos ünnepnap Egy nap, amikor olyan emlékműveket és épületeket lehet meglátogatni, amiket normál esetben nem lehetne. Ez arra ad lehetőséget, hogy a lakosság kapcsolatot építsen ki az ország építészeti és környezeti örökségeivel. Szeptemberben mindig más és más hétvégére esik.
Október 26 kedd Nemzeti ünnep / Igen Hivatalos ünnep A semlegességi nyilatkozat évfordulója.
November 1 hétfő Mindenszentek / Igen Hivatalos ünnep Minden keresztény szentről megemlékeznek ezen a napon.
November 2 kedd Halottak napja Nem hivatalos ünnepnap A keresztény vallásban az elhunyt rokonokról és családtagokról emlékezünk meg.
November 28 vasárnap Advent első vasárnapja Nem hivatalos ünnepnap A szertartási év első napja és egy új adventi időszak kezdete.
December 8 szerda Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe / Igen Hivatalos ünnep A Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe, ami egy katolikus hittétel, miszerint Szűz Mária már édesanyja, Szent Anna méhében szeplőtelenül fogant meg.
December 24 péntek Szenteste Nem hivatalos ünnepnap Keresztény ünnep, mely a Jézus születése előtti estét jelöli.
December 25 szombat Karácsony Hivatalos ünnep Keresztény ünnep, mely Jézus születését ünnepli. A nyugati kereszténységben és számos keleti egyházban december 25.-én, míg távol-keleti ortodox egyházakban és keleti templomokban január 7. napján tartják.
December 26 vasárnap Szent István vértanú ünnepe / Igen Hivatalos ünnep Szent István ünnepe egy keresztény mindenszentek, ami Szent Istvánról, mint az első keresztény mártírról (protomártír) emlékezik meg.
December 31 péntek Szilveszter éjjel Nem hivatalos ünnepnap A Gergely-naptár utolsó napja.

Forrás: Wien Stadt, Supercoloring

A bécsi élet során is mindenbe bevezetünk, rengeteg tapasztalunk van számodra, irányt mutatunk pl.: az éjszakai életben, a szabadidős tevékenységekben és még jó néhány fontos dologban.
A nyelvi nehézség, bizonytalanság először természetes, viszont nehézségeket jelenthet: segítségünkkel ezzel sem lesz problémád.

Felkészítünk, hogy gondtalanul fogjál neki az Egyetemi tanulmányaidhoz, mindig lesz egy csapat melletted, akire számíthatsz: a becsidiak.hu csapata és baráti köre!