Utazás Bécs és Budapest közt.

Leendő bécsi diákoknak nagyon sokféle utazási forma lehetséges, Bécs és Budapest városai között (~260km egy irányba)!

Utazásaik során kérjük vegyék figyelembe a
COVID-19 érvényes utazás korlátozó szabályait Magyarországon,
valamint az Osztrák határ átlépéskor!

Erről részletesen az alábbi linken olvashatnak: Érvényes utazási korlátozások!

Weblapunk (Utazás Blog) oldalán, az adatok ellenőrzése és frissítése: 2024.01.01.

Indulás, és foglalás előtt mindenképpen:
fontos és érdemes érdeklődni a járat információkról,
valamint a határ átlépésről a szolgáltatóknál!
(utazás szolgálatók linkjei a cikkben megtalálhatóak)

Utazás előtti időjárás információ: ORF – Bécs,   DASWetter-AT Bécs,   Köpönyeg Időkép.


Autóval Bécsbe!

Személygépjárművel Autópályán: (fontos, hogy legyen érvényes Magyar és Osztrák autópálya matrica) optimális esetben közel 3 óra (262km) az utazás Bécsbe.
Személygépjárművel Főúton: kb 4:15 ~ 5:00 óra (270-300km) az útvonal, természetesen a határon való lehetséges várakozásokat nem számolva tudunk eljutni Bécsbe.

Autópálya Útinform információk; aktuális útépítések és forgalomkorlátozások: online térkép
Autópálya Magyar Web kamera forgalmi információk: online Magyar webkamera képek
Autópálya Ausztria Web kamera forgalmi információk: online Ausztria webkamera képek

Busszal Bécsbe! 

Budapestről több kisebb és nagyobb busz társaság indít rendszeres járatokat Bécsbe!
Busszal való utazásra egy-egy példa:
Busszal: Budapest Népliget – Bécs Főpályaudvar: optimális esetben kb 2:50 ~ 3:10 óra közvetlenül egy irányba, egy útra.

FlixBus menetrend, illetve jegyfoglalási lehetőségek:
Számos módja van az egyszerű jegyfoglalásnak. Nemcsak a FlixBus weboldalon keresztül foglalhatók jegyek, hanem használhatod hozzá a FlixBus alkalmazást.
Árak; Budapest Népliget – Bécs Főpályaudvar: +- (akár: 3999,-Ft -tól) / időpont / szabad hely, egy irányba, egy útra.

FlixBus Foglalások kezelése:
Szeretnéd módosítani vagy törölni az  utazásod? Megteheted ezt közvetlenül a weboldalon akár az indulás előtt 15 perccel.
Foglalás törlése/módosítása

FlixBus Fedélzeti szolgáltatások:
„Ha a FlixBusszal utazik, garantáltan a legjobb szolgáltatást kapja.” Minden busz fedélzetén ingyenes Wi-Fi, extra nagy lábtér, olcsó snackek és italok, valamint számos csatlakozóaljzat várja, és a poggyászának is jut hely bőven. Továbbá minden Flixbus-on van fedélzeti toalett, valamint lehetőséged van elhozni magaddal a kerékpárod a FlixBus-utadra (További tudnivalók a kerékpár-szállításra vonatkozó feltételeknél).

RegioJet autóbusszal Budapestről Bécsbe:
Korábbi buszjárat tájékoztató itt olvasható: RegioJet Buszjárat 
Aktuális buszjárat menetrendet itt olvasható: RegioJet Menetrend 

Vonattal Bécsbe! 

Optimális esetben az utazási idő: 2:38 (közvetlen) ~ 4:27 óra (átszálással) vonattal, plusz ha kell várakozni a határon, vagy a vágányzár van.

ÖBB vonattal utazás: Bécs és Budapest közt!

ÖBB (Österreichische Bundesbahnen) Ausztria legnagyobb utaskiszolgáló vállalata: Az egész csoportra kiterjedő, 41 904 busz- és vonat-alkalmazott, valamint mintegy 2000 tanuló biztosítja, hogy naponta körülbelül 1,3 millió utazó érkezzen biztonságosan a rendeltetési helyre.

ÖBB utazási osztályok:
Komfort modern ülésekkel és klímaberendezéssel Economy osztályban, kiegészítő felszerelésekkel az Első osztályban vagy a jól felszerelt ÖBB irodai osztálytól az Business osztályig.
ÖBB utazási menetrend és jegy információ.
Árak; Budapest Keleti Pályaudvar – Bécs Főpályaudvar :+- (átlag: 16.2 ~ 33.9 -tól)  EURO / időpont / osztály, egy irányba, egy útra.

ÖBB Railjet: (RJ), az ÖBB flotta legmodernebb gyorsvonata (videó link). Ingyenes Wi-Fi, fedélzeti szórakozás, fedélzeti étterem, valamint relaxációs és családi zónák kínálják a legmagasabb szintű utazási kényelmet.

A 230 kilométer / órás végsebességgel a Railjet összeköti Ausztriát, és közvetlenül Németországba, Olaszországba, Magyarországra, Csehországba, Szlovákiába vagy Svájcba is eljut. A bécsi repülőtér közvetlen összeköttetésével a Railjet összeköti Önt az egész világgal. Mivel mindenkinek megvannak a maga igényei, a vonaton három kényelmi osztály áll rendelkezésre: Economy osztály, Első osztály és Business osztály.

ÖBB Eurocity: Az Eurocity összeköti Ausztriát más országokkal. Az utasok légkondicionált, nyitottterű vagonra és rekeszes vagonokra számíthatnak.
TÉNYEK AZ ÖBB EUROCITY-RŐL: Végsebesség: 200 km / h. Ülések: a vagonok számától függően, Komfort osztályok: 1. osztály, 2. osztály, Kerékpár parkolóhelyek: a vagonok számától függően.

 

MÁV-START vonattal: utazás Budapestről Bécsbe!

Külföldi vasúti utazás megtervezéséhez kattintson az úti céljának megfelelő országra a térképen vagy az ajánlatok között az alábbi linken:
MÁV-START: Aktuális utazási menetrend és utazás tervezés!
Jegyvásárlás gyorsan, elektronikusan, vagy a jegypénztárakban.
Árak; Budapestről – Bécs Főpályaudvarra, közvetlen / átszálással: aktuális árakról kérjük érdeklődjön a nemzetközi jegypénztárakban.

Az egyes úti célok oldalain található menetrendi táblázatok az alapmenetrendet tartalmazzák, vágányzárak, előre nem látható események miatt a valós menetrend ettől eltérhet. Kérjük, hogy a tervezett utazásakor érvényes aktuális menetrendről előzetesen mindig tájékozódjon a menetrendi keresőből (Máv-Start – Elvira)!

MÁV-START: különleges ajánlatok: Budapest – Ausztria közötti távolsági vonatokat és az azokra érvényes ajánlatokat tartalmazza.
Árak: Legkedvezőbb ár felnőtteknek egy útra Budapestről Bécsbe: 13 €*,  legkedvezőbb ár gyerekeknek egy útra Budapestről: 5 €*
* korlátozott számban elérhető ajánlat, további különleges ajánlatok a Máv-Start web oldalon!

 

GYSEV Zrt. vonattal: utazás Sopronból Bécsbe!

GYSEV Zrt.: Aktuális utazási információi a Nemzetközi menetrendek részben található.

Sopron – Ausztria (VOR)
GYSEV Zrt.: Sopronból Ausztria felé utazó utasok részére a nemzetközi menetjegyeknél jóval kedvezőbb áron, osztrák belföldi díjszabás szerint értékesítik a menetjegyeket.
Megjegyzés: Ausztria keleti régiójában a VOR (Kelet-régió Közlekedési Szövetség) tarifája van érvényben, amely további kb. 5-10 %-os kedvezményt tartalmaz.

GYSEV Zrt. ajánlatai: Barangoljon kedvére a szomszédos Burgenlandban! Sopronból Bécs (Wien), Bécsújhely (Wiener Neustadt) és Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) felé indulnak közvetlen vonatokkal. Sopronból Kismarton (Eisenstadt) mindössze 25 perc alatt elérhető. A burgenlandi tartományi központba az átszállás Vulkapordány (Wulkaprodersdorf) állomáson minden órában biztosított.

GYSEV Zrt.: Az árak kiszámítása az útvonal hossza alapján történik.
Különlegesség: Bécsig váltott menetjeggyel a tömegközlekedési eszközök (villamos, autóbusz, metró, S-Bahn, valamint a buszjáratok közül a Postbus és a dr. Richard busz járatai) is igénybe vehetők, a megérkezéstől számítva 1 órán át, távolodó útirányban.
Az aktuális utazási feltételek és árak a GYSEV Zrt. web oldalán megtalálható!
Árak: Példaárak felnőtteknek Sopron Pályaudvar – Bécs Főpályaudvar : 17,90 € (6 355 Ft), gyerekeknek: 8,80 € (3 124 Ft), egy irányba, egy útra.

 

RegiJet vonattal: utazás Budapestről Bécsbe!

Express RegioJet vonatok: „kiemelkedő kényelmet kínálnak, kiváló áron”.
Csak válassza ki a kívánt kényelmi osztályt.  Szlogenjük: „Pihenjen, szórakozzon, dolgozzon – ez könnyű a RegioJet vonatokkal”.

RegioJet Menetrend Vonatvonal:
Prága – Brno – Pozsony / Bécs / Budapest.
Kiemelt fedélzeti szolgáltatás: Jegy módosítása vagy törlése 15 percig, mielőtt ingyen távozna.
RegioJet Kerékpár: Foglaljon kerékpárszállítást kiegészítő szolgáltatásként a RegioJet vonatjegyéhez. A RegioJet vonatokon a kerékpárok szállítása díjtalan. Kerékpár szállítása minden olyan vonattípuson elérhető, amely magában foglalja az Olcsó kocsit is.

RegioJet kényelmi osztályok:
Business: Kényelmes állítható bőr ülések fejtámlákkal és saját asztallal, Tágas kupé mindössze 4 fő számára, Csendes rekesz, Dugaszolóaljzat minden üléshez, WIFI INGYEN, Rajec palackozott víz, szórakoztató portál saját elektronikus eszközén (fejhallgató bérelhető), 100% -os narancslé Rio vagy Bohemia Sekt Brut, olasz Illy kávé, kérésre Oxalis tea vagy Fresh menta tea.
Relax: Eltérés a Business osztályhoz képest: Nagy kapacitású kocsi állítható bőr ülésekkel, Külön ülés opció, Nagy asztalok munkához és szórakozáshoz.
Standard, Állítható bőr vagy plüss ülések fejtámlával, 6 személyes kupé, Gyerek rekesz , ASTRA kocsi, WIFI INGYEN, Rajec palackozott víz,
szórakoztató portál saját elektronikus eszközén (fejhallgató bérelhető), olasz Illy kávé .
Low cost, (legalacsonyabb ár) Plüss, nem állítható ülések, Nagy kapacitású kocsik 80 fő számára, WIFI INGYEN, Rajec palackozott víz, szórakoztató portál saját elektronikus eszközén (fejhallgató bérelhető).

 

Kedves leendő bécsi diákok: a fenti összeállítással a teljesség igénye nélkül segítünk nektek, hogy a legpontosabban tudjátok megtervezni a Bécsi utazásaitokat.

A bécsi élet során is mindenbe bevezetünk, rengeteg tapasztalunk van számodra, irányt mutatunk pl.: a biztonságos bécsi életben, a szabadidős tevékenységekben és még jó néhány fontos dologban.  A nyelvi nehézség, bizonytalanság először természetes, viszont nehézségeket jelenthet: segítségünkkel ezzel sem lesz problémád.

Felkészítünk, hogy gondtalanul fogjál neki az Egyetemi tanulmányaidhoz, mindig lesz egy csapat melletted, akire számíthatsz: a becsidiak.hu csapata és baráti köre!

Forrás: FlixBus, ÖBB, MÁV-START, GYSEV Zrt., RegiJet hivatalos web oldalai.